Tvrtka AVIZOR – 25 godina s Vama

Tvrtka AVIZOR, renomirani španjolski proizvođač otopina za čišćenje i održavanje svih vrsta kontaktnih leća, prisutna je kod nas već 25 godina. Izgradnjom nove suvremene tvornice u Madridu 2013. godine s kapacitetom od 50 milijuna boca Avizor je u mogućnosti opskrbiti milijune zadovoljnih korisnika u preko 60 zemalja svijeta.

AVIZOR proizvodi sljedeće proizvode za održavanje kontaktnih leća koji su dostupni u Hrvatskoj i BiH:

Otopine za mekane kontaktne leće

ALVERA – jedinstvena sveobuhvatna otopina za mekane kontaktne leće s Aloe verom. Posebno pogodna za nove generacije visokopropusnih kontaktnih leća.


ALL CLEAN SOFT – učinkovita i pristupačna otopina za održavanje mekanih kontaktnih leća s antiproteinskim učinkom, posebno omiljena kod nositelja kontaktnih leća u Hrvatskoj. Pogodna za njegu kontaktnih leća za planiranu zamjenu te drugih vrsta mekanih kontaktnih leća.


UNICA SENSITIVE – otopina za mekane kontaktne leće s manje konzervansa i dodatkom hijalauronske kiseline za osjetljivije oči.

Otopine za tvrde i tvrde plinopropusne (polutvrde) kontaktne leće

AVIZOR GP CLEANER - s neionskim surfaktantom (deterdžentom), dvokomponentni vrlo učinkoviti sustav za svakodnevno održavanje tvrdih i polutvdih leća.


AVIZOR GP CONDITIONER – otopina za čuvanje, dezinfekciju, ispiranje i vlaženje.


AVIZOR GP MULTI – “sve u jednom” otopina za čišćenje i čuvanje tvrdih i polutvrdih kontaktnih leća sa sredstvom za dodatno vlaženje

Peroksidni sistemi

NOVOXY ONE STEP BIO - sastoji se od peroksidne otopine i neutralizirajuće tvari u obliku tablete s biondikatorom, bez konzervansa. Već nakon 2 h promjena boje otopine u zelenu označit će vam da je leća očišćena te da je možete ponovno staviti u oči.

Fiziološke otopine za kontaktne leće

AVIZOR SALINE - za ispiranje svih vrsta kontaktnih leća za sigurno stavljanje leća u oči. Sadrži tvari koje omogućuju održavanje optičke kvalitete i udobnosti leća te onemogućavaju kontaminaciju štetnim mikroorganizmima*


AVIZOR SALINE UNIDOSE – fiziološka otopina za ispiranje kontaktnih leća u ampulama bez konzervansa

*Važna napomena: ne koristite obične fiziološke otopine bez konzervansa za ispiranje i čuvanje leća - vrlo brzo nakon otvaranja prestaju biti sterilne i postaju potencijalni medij za razvoj štetnih mikroorganizama.

Enzimske tablete

za dubinsko čišenje površine leća od proteinskih, lipidnih i drugih organskih naslaga. Ove naslage povezane su s povećanim rizikom od lokalnih alergijskih reakcija, upala površine oka te razvoja netolerancije na kontaktne leće.

Kapi i gelovi za vlaženje i podmazivanje očiju - umjetne suze

Lacrifresh Moisture drops - umjetne suze s hijaluronskom kiselinom, prirodnim sastojkom suza. Preporučuju se svima koji nose kontaktne leće, naročito ako imaju problema sa suhoćom površine oka ili slabijom kvalitetom suznog filma. Blagotvorno djeluju na oči u zatvorenim klimatiziranim prostorima ili vani kad ste izloženi vjetru i drugim atmosferskim utjecajima.

na vrh